ένας διανοητής που ξέρει πολλά για τα επιπλα αλλά μιλάει λίγο

Ήταν μια θέση δίπλα στον τοίχο. Οι δύο  άρχι­σαν να συζητάνε χαμηλόφωνα. Εξηγούσε στον επισκέπτη για το ποιος ήταν ποιος. Οι καναπεδες άρχισαν να γεμίζουν. Στο κέντρο ήταν τοποθετημένο ένα τραπέζι και μια καρέκλα, προφανώς για τον επικεφαλής, που συνέχιζε να υποδέχεται τους καλεσμένους, τα επιπλα ήταν γενικά λιτά. Όταν  σήμανε δώδεκα, ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν. Πήρε τη θέση του στο μοναχικό έδρανο. Οι παριστάμενοι σηκώθηκαν. Κοίταξε τον άντρα με τα ψαρά μαλλιά. Ήταν πράγματι σεβά­σμιος. Το γαλήνιο βλέμμα, τα ευγενικά χαρακτηριστικά του προσώ­που του, το απλό ντύσιμο και η ήρεμη αλλά αποφασιστική ομιλία του έδειχναν ένα διανοητή που ήξερε πολλά για τα επιπλα αλλά μιλούσε λίγο. Όταν ό­μως μιλούσε, έπρεπε να είναι κανείς έτοιμος να αποστάξει τα σπάνια εκχυλίσματα και να συλλέξει το πολύτιμο νέκταρ των λόγων του.
Μετά το τυπικό τελετουργικό που άνοιξε τη συνεδρίαση, χωρίς να χρονοτριβήσει, άρχισε να εκθέτει τα προς συζήτηση θέματα. Η αρχή έγινε με την παρουσίαση των νέων αξεσουαρ. Μαγνήτισε το κοινό του με ένα λογύδριο για την ανάγκη επέκτασης του χώρου με τα νέα επιπλα καθώς και της προάσπισης των αρχών του.

By tehniths

Αξιολογοντας και κρίνοντας τα επιπλα με βάση το ξύλο

Είναι πολύ πιθανό και εύκολο ασύνδετα μεταξύ τους πράγματα, τελικά να συνδέονται με κάποιο τρόπο. Επιπλα που εκ πρώτης όψεως φαίνονται άσχετα μεταξύ τους, κάτι μπορεί να τα συνδέει, μπορεί να είναι το ξύλο από το οποίο τα έχουν κατασκευάσει, μπορεί ο τρόπος που έχουν βαφεί. Μπορεί να μην μπορεί να δει κανείς  τις λεπτομεριες των επιπλων, αλλά και πάλι να μπορεί να δει αν το ξύλο είναι δρυς η οξιά, δεν παίζει ρόλο ποια είναι η τελική προσεγγιση, η αρχικη γνωση είναι που μετράει στα επιπλα. Καρεκλες και τραπεζια μπορεί εύκολα να τα αξιολογήσει κανείς, αλλά αν μιλήσουμε για συνθεσεις, το πράγμα περιπλέκεται, οι συνθεσεις είναι πιο δύσκολο επιπλο για να τις αξιολογήσεις, δεν είναι ότι είναι πολύπλοκη η κατασκευή τους αλλά το ότι προορίζονται για πολλές χρήσεις, από όλα τα επιπλα, οι συνθεσεις είναι εκείνες που είναι πιο δύσκολο να πεις το τι αξίζουν. Σε κάθε επιπλο υπάρχει ένα σημείο με βάση το οποίο μπορείς να πεις με βεβαιότητα το τι αξίζει, αρκεί να ξέρεις πιο είναι αυτό.

By tehniths