ένας διανοητής που ξέρει πολλά για τα επιπλα αλλά μιλάει λίγο

Ήταν μια θέση δίπλα στον τοίχο. Οι δύο  άρχι­σαν να συζητάνε χαμηλόφωνα. Εξηγούσε στον επισκέπτη για το ποιος ήταν ποιος. Οι καναπεδες άρχισαν να γεμίζουν. Στο κέντρο ήταν τοποθετημένο ένα τραπέζι και μια καρέκλα, προφανώς για τον επικεφαλής, που συνέχιζε να υποδέχεται τους καλεσμένους, τα επιπλα ήταν γενικά λιτά. Όταν  σήμανε δώδεκα, ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν. Πήρε τη θέση του στο μοναχικό έδρανο. Οι παριστάμενοι σηκώθηκαν. Κοίταξε τον άντρα με τα ψαρά μαλλιά. Ήταν πράγματι σεβά­σμιος. Το γαλήνιο βλέμμα, τα ευγενικά χαρακτηριστικά του προσώ­που του, το απλό ντύσιμο και η ήρεμη αλλά αποφασιστική ομιλία του έδειχναν ένα διανοητή που ήξερε πολλά για τα επιπλα αλλά μιλούσε λίγο. Όταν ό­μως μιλούσε, έπρεπε να είναι κανείς έτοιμος να αποστάξει τα σπάνια εκχυλίσματα και να συλλέξει το πολύτιμο νέκταρ των λόγων του.
Μετά το τυπικό τελετουργικό που άνοιξε τη συνεδρίαση, χωρίς να χρονοτριβήσει, άρχισε να εκθέτει τα προς συζήτηση θέματα. Η αρχή έγινε με την παρουσίαση των νέων αξεσουαρ. Μαγνήτισε το κοινό του με ένα λογύδριο για την ανάγκη επέκτασης του χώρου με τα νέα επιπλα καθώς και της προάσπισης των αρχών του.

By tehniths

2 comments on “ένας διανοητής που ξέρει πολλά για τα επιπλα αλλά μιλάει λίγο

  1. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πως τα έπιπλα μπορούν αν παίξουν κάποιο ρόλο σε τέτοιες περιστάσεις. Σκέφτομαι ότι οι συνθήκες και η ατμόσφαιρα θα ήταν πολύ διαφορετική με κάποια άλλα έπιπλα και αντικείμενα στον χώρο. Ή το πως μπορεί ένας τέτοιος να διαφοροποιηθεί τελείως απλά αλλάζοντας μερικά από τα έπιπλα σε αυτόν, αλλάζοντας τις καρέκλες, ή το τραπέζι, ακόμα και κάποιο διακοσμητικό.

    • Είναι ακριβώς όπως τα λέτε, τα έπιπλα μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της ατμόσφαιρας.

Comments are closed.